Shoot Your Pet

Woehoe ! Je gaat er helemaal voor!

Samen met jou en je fluffy lieverd maken we een pareltje om aan de muur te hangen.

Maar eerst moeten er nog enkele foto's  genomen worden.

Tijd voor wat plezier !

TIPS AND TRICKS

Tijd voor een echte fotoshoot

- Voordat je aan de fotoshoot begint, kijk je best de instellingen van je fototoestel of smartphone na. Die dienen foto's af te leveren van de hoogste resolutie. Indien je met een reflexcamera werkt, mogen de foto's in raw doorgestuurd te worden. Hoe beter de kwaliteit van de foto's is, hoe makkelijker het voor mij is om een digitaal portret te maken. Als de kwaliteit niet sterk genoeg is, kan ik er jammer genoeg niet aan beginnen.

(voorbeeld van een goede foto: smartphone; Samsung A7 (24M) - 5664x4248 pixels).

- Werk met natuurlijk daglicht. Plaats je kat of hond buiten, aan een venster, of toch minstens in de buurt van een venster. Zet hem of haar zeker niet recht vòòr het venster, want dan krijg je een mislukt donker chouchouke. Fotografeer je vriendje gewoon zijdelings naast het raam.

- Werk best met een partner-in-crime die je huisdier kan afleiden met een snoepje of speeltje. Hou dit steeds net boven je fototoestel, voor een mooie natuurlijke blik. Op deze manier kijkt je schat lichtjes omhoog.

- Houd je toestel steeds ter hoogte van de ogen van je pet. Je huisdier mag recht in de camera kijken of er lichtjes van wegkijken. 

- gebruik geen filters.

- gebruik geen smartphone-flits.

- lever steeds een scherpe foto af, met een neutrale en scherpe achtergrond. 

Wees vooral geduldig ! En vergeet je lieverd niet uitgebreid te knuffelen na afloop.